Petak 03.01.2014.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti

Želim vam svaku sreću

Obradovan: Dejan Kovačević

Ovaj dar odmah potom je prosleđen na kućnu adresu ovog hrabrog mladića, koga su roditelji još po rođenju ostavili u porodilištu, zbog teškog hendikepa.


- Prijatno sam iznenađen i obradovan, moram priznati. Hvala od srca toj dobroj dami koja je mislila na mene. Svaki lep gest mi zaista mnogo znači, a posebno što u narednom periodu planiram da se skućim i oženim.

- Ovaj dar ću utrošiti na ono što mi u datom trenutku bude bilo najpotrebnije, a šta će to biti, u ovom trenutku zaista ne znam.

- Proteze koje sam pre više od decenije zahvaljujući pomoći brojnih plemenitih čitalaca "Vesti" dobio, a koštale su tada oko 40.000 maraka, kao i sva ortopedska pomagala, imaju svoj vek trajanja i već dugo su van upotrebe.

Borac

Uprkos urođenom telesnom hendikepu, Dejan Kovačević danas samostalno brine o sebi i živi poput sasvim zdravih ljudi. Niko ne bi mogao ni da pretpostavi da je rastao u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, u srednju grafičku školu išao iz hraniteljskih porodica i da je na vrata "Vesti" pokucao iz Doma za telesne invalide u beogradskom naselju Bežanijska kosa.

- Ipak, uspeo sam da ih zamenim novim i zahvaljujem svima koji su mi u tome pomogli. Isto tako, iskoristio bih ovu priliku da svima čestitam praznike i poželim im svaku sreću, a posebno ljudima koji su već godinama uz mene poput porodice Podkozarac iz Bohuma, kao i familijma Manojlović, Puača i Puhača iz Diseldorfa - rekao je Dejan Kovačević, koji je zahvaljujući snažnom duhu i ogromnoj volji za životom premostio mnoge životne prepreke.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online