Petak 03.01.2014.
14:08
V. TASIĆ I S. ĐURIĆ - Vesti

Katastrofa u dijaspori

Žali zbog Čikaga: Goca Božinovska

Samo šest dana pre kraja 2013. godine Verici Šerifović, Šerifu Konjeviću i Acku Neziroviću je otkazano gostovanje u najluđoj noći. Troje pevača je trebalo da zabavljaju goste u jednom klubu u Beču. Međutim, organizator im je javio da je prodaja karata loša i da od posla nema ništa. Jer, ako nema gostiju, nema ni zarade i kako onda da im isplati dogovoreni honorar.


- Poludeli smo. Katastrofa! Nikakve pare unapred nisam uzeo, dogovor je bio bez kapare tako da sad mogu da se slikam! Situacija nikad nije bila gora. Pre samo dve godine pevao sam baš u novogodišnjoj noći u toj istoj sali sa Šerifom Konjevićem i bilo je oko 800 gostiju. Eto, za samo dve godine situacija se strašno pogoršala. Nikad gore nije bilo. Ako se nastavi ovako, uskoro nećemo imati kome da pevamo - jadikuje Acko Nezirović, ali za svoje muke ne krivi organizatora.


- Šta će nije on čovek kriv, što da pukne zbog nas. Žao mi je samo što sam odbio neke druge ponude. Jeste da su bile manje umnosne, ali na kraju eto ostadoh bez posla za doček - priznaje Nezirović.


Bez unosne tezge u Beču, ostao je i voditelj Zoran Pejić Peja i to gotovo u poslednjem trenutku, pa nije imao vremena da nađe drugi angažman.
- Šta da se radi, ljudi nemaju novca, jasno nam je svima da još teža vremena dolaze i da će posla biti sve manje. Žao mi je što sam propustio priliku da lepo zaradim, ali ništa ne može na silu - zaključuje Peja.
 

Izvisio i Milan

Milan Stanković

I Milan Stanković nije na vreme dobio vizu za Ameriku, zbog čega je ostao bez novogodišnje tezge. Pevač je nekoliko dana pred put saznao da vizu za SAD neće dobiti na vreme.


- Tačno je da Milan nije dobio vizu na vreme. Problem je nastao što Milanu nije na vreme stiglo garantno pismo. Reč je o nekim propustima koje ne želimo da komentarišemo - rekli su u PR službi Milana Stankovića.

Među onima koji su ostali bez novogodišnjeg angažmana su i Haris Džinović, Goca Božinovska, Sinana Sakić, kao i grupa Blek pantersi.


- Trebalo je da pevam u Čikagu, ali je to otkazano. Mi smo na vreme predali sve papire, onda su nam tražili da tu dokumentaciju dopunimo što je i učinjeno. Pa su nam ponovo tražili još nekoliko papira. Međutim, na kraju je bilo kasno i sva ta papirologija nije se završila na vreme, pa nismo ni otputovali. Baš se grozno osećam jer sam imala bar 20 ponuda za doček Nove godine, ali... - kaže Božinovska.


Sinan Sakić nije želeo da komentariše to što nigde nije pevao za Novu godinu, dok Toma Jovanović, vođa čuvenih Blek pantersa kaže da je sve papire predao na vreme, ali nije dobio vizu.


- Mi smo predali za kanadsku vizu. Ne znam zašto nismo dobili, možda je do čoveka kod kog je trebalo da idemo. Mi smo čekali i na kraju ništa. Nismo jedini i znam da dosta pevača nije dobilo vizu, pa su im propale unosne tezge - ispričao je Toma Panters.

2024 © - Vesti online