Petak 03.01.2014.
01:12
dnevnik.hr

Video poruka bombaša iz Volgograda

Bombaš samoubica, koji je ubio 18 ljudi u Volgogradu: Pavel Pečenkin
 

"Teško mi je što vidim vaše suze, ali ja sam odabrao put Alaha. Odabrao sam to da Alah bude zadovoljan mojim postupcima, kako bih zaslužio raj. Vi ne možete da me naterate da skrenem sa puta koji sam odabrao. Meni Alaha niko ne nameće. Ne verujte svemu što vidite i čujete na televiziji o muslimanima. Mi ne ubijamo decu, ali ovde vidim mnogo dece koja plaču za svojim očevima", rekao je.

Pročitajte još:

* Bomba u Volgogradu: Poginulo najmanje 17 osoba

* Rusija: Bombaši trenirani na Severnom Kavkazu

Ova video-poruka, zapravo je bila odgovor na poziv njegovih roditelja da se vrati kući. Njegov otac Nikolaj ga je zamolio da “baci oružje pre nego postane terorista, a majka Fanazija mu je poručila da je i ona bila muslimanka i da želi da se on suzdrži od nasilja.

"Kakav Kuran?! Alah nikad nije rekao da ljude treba ubijati. Pavlik, ja imam poverenja u tebe, vrati se, molim te. Zamisli da neko ubije tvoje roditelje, kako bi se ti osećao? Zašto decu pretvaraš u siročad", poručila mu je majka.

Pavel Pečenkin je rodom iz Volžska koji se nalazi na istoku evropskog dela Rusije. U decembru 2011. godine je prešao u islam, a potom se odselio iz kuće u kojoj je živeo sa roditeljima. Nakon prelaska u islam, Pečenkin se nazvao Ansar al-Rusi.

2024 © - Vesti online