Četvrtak 02.01.2014.
20:58 >> 21:00h
mozzartsport.com

Evroliga: Kraljevići protutnjali Arenom

 Košarkaši Partizana sa trenerom Velimirom Gašićem
 

Imali su želju košarkaši Partizana da na najlepši mogući način obraduju sve svoje navijače u ovim novogodišnjim danima, ali je Real, ispostavilo se, bio preveliki zalogaj za ovaj mladi tim. Ono što je definitivno jasno jeste da se crno-beli nisu obrukali pred gotovo 21.500 gledalaca i furijom iz Madrida, koja danas nije bila na nivou partija iz prethodne godine, ali je igrala taman toliko da upiše i 11. uzastopnu pobedu u Evroligi, prvu u TOP 16 fazi - 64:80.


Bez obolelog Duška Vujoševića na klupi, u većem delu meča šampion Srbije i Jadranske lige igrao je stegnuto, bez željene energije, koja se javljala samo na momente. Ono što je posebno predstavljalo problem jeste odsustvo povezanosti centarske i bekovske linije tima, gde je jedino Nikola Milutinov uspevao da pronađe rešenje za Burusisa, Slotera, Mirotića...


Sa druge strane Real je koristio neiskustvo protivnika, ali i očiglednu snagu tima, uz duži roster. Dok je Burusis dominirao u prvih 20 minuta, Rodrigez i Fernandez su to radili u drugom delu igre, što je bilo sasvim dovoljno za novu pobedu.


U poslednjih deset minuta se dogodio konačan pad Partizana, koji je definitivno ostao bez snage, što je samo olakšalo posao favorizovanim Špancima. Rejes, Fernandez, Rodrigez i društvo su lagano priveli utakmicu kraju i upisali novi ubedljiv trijumf.

U ekipi Reala iz Madrida su Rodrigez i Fernandez ubacili po 16 poena, a Burusis je dao 15. Na drugoj strani je Kinsi ubacio 17, Bogdanović 15, a Lovernj 13 poena.

2024 © - Vesti online