Petak 03.01.2014.
08:00
24sata.hr

Široke pantalone i neonske boje

Foto: Ilustracija

Raskošna filmska adaptaciji američkog klasika Skota Ficdžeralda u režiji Baza Lurmana vratila je u modi resice, podvezice, haljine spuštenog struka, ali i paž frizuru sa šiškama, koju nosi Dejzi (Keri Maligan), glavna junakinja filma.


Minulu modnu godinu obeležilo je i pokazivanje golog stomaka. Svetske filmske i muzičke dive rado su pokazivali svoje savršeno izvajano telo u izazovnim kreacijama.

Najčešće su nosili suknje visokog struka sa mini topom. Muška odela definitivno su se preselila u ženski orman. Pripijena, strukirana odela delovala su ženstveno i bila su pravo osveženje u moru dugih haljina.


Široke, udobne i trendi pantalone brzo su osvojile ženski svet. Lako se kombinuju,

Puderaste nijanse


Boja pudera progurala se uz crnu i belu, a njena prednost jest u tome što pristaje svakoj boji tena. Ova nijansa uvek predstavlja elegantan izbor, podnosi raskošniji nakit i intenzivan mejkap.

lepo idu uz ravne cipele, čizme, teniske patike. Godinu 2013. obeležila je prava eksplozija neonskih boja, među kojima je dominirala žuta nijansa. Ova boja lepo stoji i crnkama i plavušama, a slaže i se i sa prugama i sa printevima. Cvetni i tufnasti deseni bili su nezabilazni, bilo je da je reč o pantalonama, suknjama ili majicama i haljnama.


Bleštave haljine, bilo srebrne ili zlatne, viđane su na raznim svečanostima. One su same po sebi efektne da im nije potreban nikakav nakit kao ukras. Karirani uzorak ili tartan nosio se i leti i zimi. Dozvoljene su kombinacije različitih uzoraka i materijala, ovaj efektni uzorak nosio se na košuljama, odelima i kaputima, a oni manje hrabri birali su tek neki modni detalj.

Kombinezon je tokom leta skoro istisnuo haljine s crvenog tepiha. Ovaj jednostavan komad nosio se i u svakodnevnim prilikama, a gotovo da nije bilo zvezde koja se barem jednom nije pojavila u njemu.


Tako jednostavna, a tako dobra - bela haljina postala je jedan od najpoželjnijih komada minule godine. Od Kana, filmskih premijera i raznih drugih svečanih prilika, viđene su lepotice u beloj haljini. Doduše, pažnju su privlačile i provokativne haljine koje više otkrivaju nego skrivaju.

2024 © - Vesti online