Četvrtak 02.01.2014.
21:22
Srna

Perković i Mustač najavili žalbe

Perkovićev advokat Anto Nobilo kaže da je sud smatrao da po zakonu o krivičnom postupku ne treba obrazlagati razloge za pritvor, dok odbrana smatra drugačije i zato će uložiti žalbu.

Perkovićev advokat Ante Nobilo

"Naredne sedmice biće ključno ročište na kojima će se odlučivati da li će Perković biti izručen ili ne", rekao je Nobilo.

Mustačev advokat Tomislav Antolin najavio je žalbu na rešenje o istražnom zatvoru, ali i na odluku o izručenju Nemačkoj, prenose hrvatski mediji.

Žalbe će rešavati vanraspravna veća sudova u Zagrebu i Velikoj Gorici, ali

Sve o ''slučaju Perković'' možete pročitati OVDE.

najverovatnije će pravosnažnu odluku doneti Vrhovni sud Hrvatske, javljaju hrvatski mediji.

Iz Županijskog suda u Zagrebu kažu da još nisu dobili žalbu Perkovića na odluku o jednomesečnom pritvoru. Predsednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić rekao je da će, ukoliko Perkovićeva i Mustačeva žalba stignu danas, sud o njima odlučivati u petak.

Istražne sudije odredile su u sredu jednomesečni pritvor Perkoviću i Mustaču, pošto što im je uručen evropski nalog za hapšenje i pošto su ispitani u županijski državnim tužilaštvima.

Nobilo je demantovao informacije da je Perković proveo noć u zatvorskoj bolnici zbog lošeg zdravstvenog stanja, ističući da je reč o rutinskom kontrolnom pregledu.

Hrvatski mediji prenose da Perković neće biti izručen Nemačkoj ukoliko sud utvrdi da postoji razlog za neizvršavanje evropskog naloga za hapšenje, među kojima je i zastarelost zahteva, ali o tome postoje različita mišljenja pravnih stručnjaka.

2024 © - Vesti online