Sreda 01.01.2014.
18:42
Beta

Palestinskog ambasadora ubio sef

Ambasador pokušavao da otvori sef pun eksploziva
 

"Sa žaljenjem moramo da potvrdimo informaciju koju smo dobili od službe hitne pomoći da je Džamal al Džamal podlegao povredama", rekla je portparolka policije Andrea Zulova.

Ranije danas objavljeno je da je Džamal al Džamal teško ranjen u eksploziji koja se tokom pre podneva dogodila u njegovom stanu, a palestinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nije reč o pokušaju atenatata. Ministarstvo je saopštilo da je do eksplozije došlo kada je ambasador pomerao stari sef koji se nalazio u njegovom stanu.

Kako je potvrdila portparolka policije Andrea Zoulova, do eksplozije u kući na periferiji Praga došlo je danas oko podne, kada je ambasador pokušao nestručno da otvori stari trezor koji je preseljen iz prethodne rezidencije.

Prema nezvaničnim izvorima, policija je u trezoru našla veću količinu oružja i eksploziva, a šef češke policije Martin Červiček izjavio je novinarima da se nikako ne radi o terorističkom napadu.
 

Portparol palestinske ambasade Nabil el Fahel je rekao da je Džamal al Džamal sa teškim ranama smešten u bolnicu, a izvori iz bezbednosnih službi saopštili su da je on bio u stanju veštačke kome.

U trenutku eksplozije u rezidenciji je bila cela ambasadorova porodica. Njegova supruga takođe je smeštana u bolnicu, ali njoj nisu konstatovane teške povrede. Istraga je u toku.

Ambasador i njegova porodica upravo su se selili u novu iz stare rezidencije. "Na parceli su dva objekta. Jedan je određen kao dilpomatsko predstavništvo, a u drugom je rezidencija. Još uvek smo u fazi preseljenja", rekao je portparol palestinske ambasade.

2024 © - Vesti online