Sreda 01.01.2014.
11:51
mozzartsport.com

Prosinečki više nije trener Kajzerija!

 

Robert Prosinečki je slobodan trener pošto od danas više neće obavljati funkciju šefa stručnog štaba turskog supreligaša Kajzerija. Zbog loših rezultata rukovodstvo kluba i mladi stručnjak su odlučili da sporazumno raskinu ugovor.


Prosinečki je tako posle skoro godinu dana završio misiju u popularnoj Zvezdi Anadolije. Kajzeri je preuzeo početkom ove godine i u prošloj sezoni beležio sjajne rezultate pošto je Kajseri doveo iz zone ispadanja na odlično peto mesto na kraju šampionata.


Međutim, od početka ove sezone kola su krenula nizbrdo. Kajzeri je zabeležio samo dve pobede do polovine prvenstvene trke, nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli i očekuje ga grčevita borba za opstanak. Prosinečki je svestan slabih rezultata još pre dva meseca nudio ostavku, ali je rukovodstvo kluba to jednoglasno odbilo i pružilo mu punu podršku. Ipak, kako nije došlo do boljih rezultata, obe strane su odlučile da je jedino rešenje da se raziđu. Prosinečki se ranije pominjao i kao kandidat da trenera zagrebačkog Dinama jer je velika želja Zdravka Mamića, a od danas je slobodan u izboru novog kluba.

2024 © - Vesti online