Sreda 01.01.2014.
11:07
Srna

Severna Koreja: Srećna Nova nuklearna!

Ionako nas na kraju sve čeka onaj kovčeg kojem salutira Kim Džon Un, da l' prirodno, da l' nuklearno... U pozadini možete da vidite i Kimovog teču Džang Song Teka, koji nas je u međuvremenu već napustio
 

On u poruci nije direktno pomenuo svog teču Džang Song Teka, koji je pogubljen prošlog meseca zbog, kako je saopšteno, delovanja protiv vladajuće Radničke partije i nanošenja štete nacionalnim interesima.


"Naša stranka preduzela je odlučne mere da bi se rešila frakcijske prljavštine koja je prožimala partiju", rekao je Kim u obraćanju na državnoj televiziji.


On je dodao da je jedinstvo Severne Koreje "pojačano 100 puta, a revolucionarne linije učvršćene čišćenjem antipartijskih i antirevolucionarnih frakcija".


Posle smrti Kimovog oca u decembru 2011. godine, Džang je bio mentor svog mladog rođaka i pomogao mu da se učvrsti na vlasti. Komentatori ocenjuju da je uklanjanjem Džanga, Kim rešio da skloni jedinu osobu koja bi u budućnosti mogla da ga ugrozi na vlasti.

Kimov poziv na poboljšanje veza sa Južnom Korejom usledio je pošto je Pjongjang prošlog meseca saopštio da bi mogao da napadne Seul bez upozorenja.

2024 © - Vesti online