Sreda 01.01.2014.
10:39
Srna

Patrijarh Kiril: Teroristi ne mogu da slome duh ruskog naroda

Moskovski patrijarh Kiril
 


"Tačno je kad se kaže da ovakva dela nemaju i ne mogu imati opravdanja. Izražavam najdublje saučešće svoj rodbini i bližnjima poginulih. Posebno bih želeo da istaknem delo starijeg policijskog narednika Dmitrija Makovkina, koji je krenuo u susret teroristi i možda sprečio veću nesreću tako što nije dozvolio da u zgradu stanice uđe čovek koji je aktivirao smrtonosnu bombu", istakao je patrijarh Kiril u svojoj besedi posle parastosa.

Patrijarh Kiril uputio je telegram saučešća gubernatoru Volgogradske oblasti Sergeju Boženovu.

Pročitajte još:

1. Rusija: 14-oro poginulo u novom napadu

2. Bomba u Volgogradu: Poginulo najmanje 17 osoba

"Zlonamernici su ponovo napali mirne stanovnike, nadajući se da će izazvati strah i metež među našim sugrađanima. Teroristi koji seju smrt i rane pripadaju različitim narodima, žive u različitim zemljama i regionima, ali ih objedinjuje ideologija mržnje", ističe patrijarh u telegramu.

Ruski patrijarh je ubeđen da su Crkva, država i civilne institucije pozvane da učine sve što je u njihovoj moći kako "u ruskom društvu ne bi bilo mesta za ovakvu razornu ideologiju", prenosi "Interfaks-Religija".

"Teroristi koji su zadali udarac nevinim ljudima gaje uzaludnu nadu da će uplašiti naše sugrađane, da će slomiti duh naroda i posejati smutnju u zemlji. Čvrsto verujem u to da volja zlonamernika neće biti ostvarena, jer joj se suprotstavlja naš narod, veran principima mira i istine", istakao je on.

2024 © - Vesti online