Utorak 31.12.2013.
17:08 >> 19:55h
Srna

Nova godina će na MSS biti dočekivana tri puta!

Međunarodna svemirska stanica
 


Rusi Mihail Tjurin, Oleg Kotov i Sergej Rjazanski, kao i Japanac Koiči Vakata i Amerikanci Rik Mastrakio i Majk Hopkins nazdraviće prvi put kada bude ponoć u Moskvi, zatim kada bude ponoć u Američkom centru za kontrolu letova u Hjustonu, a potom i u ponoć po Griniču.

Nova godina je već stigla na ostrva u Pacifiku. U Sidneju je organizovan tradicionalni pirotehnički spektakl. Nekoliko tona pirotehnike upotrebljeno je za vatromet koji je prvi put u poslednjih deset godina ispaljen sa četiri broda usidrena u blizini čuvene sidnejske Opere.

Pročitajte još: Ko to tamo peva: Doček po trgovima

Dubai se takođe priprema da spektakularnim pirotehničkim sredstvima obasja nebo iznad emirata tokom šestominutnog vatrometa. Vlasti Dubaija obećale su da će ispaliti više od 400.000 pirotehničkih sredstava - vatrometa, patardi, raketa.

Hong Kong je pripremio najveći šou u odnosu na prethodne godine, a vatrometi će biti ispaljivani duž linije od jednog kilometra barži u luci Viktorija, u okviru spektakla "Zamisli želju".

Seul će, po starom običaju, dolazak Nove godine označiti sa 33 udaraca u bronzano zvono iz 15. veka.

Singapur je priredio vatromet za svoje građane, a vlasti Džakarte su postavile 12 bina u centru grada, na kojima će biti prikazano bogato kulturno nasleđe arhipelaga.

2024 © - Vesti online