Utorak 31.12.2013.
21:32
mozzartsport.com

Mali Princ stigao u Atletiko iz Madrida

 

Atletiko Madrid ulazi još jači u 2014. godinu! Madriđani su dobili prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novi član Atletika je argentinski ofanzivni vezista Hose Sosa. On dolazi iz ukrajinskog Metalista na šestomesečnu pozajmicu s opcijom da ga Atletiko otkupi narednog leta za 10 miliona evra.


Transfer je putem Tvitera potvrdio i Sosin menadžer, Ezekijel Manera. Sosa je bio velika želja trenera Dijega Simeonea. Upravo je Simeone otkrio Sosu u sezoni 2006/07 u argentinskom Estudijantesa posle čega je postao jedan od najtraženijih južnoameričkih fudbalera i prešao je kao velika zvezda u Bajern.


U Minhenu se nije proslavio, pa se vratio na šestomesečnu pozajmicu u Estudijantes. Put ga je dalje vodio u Napoli gde takođe nije ispunio očekivanja, pa se 2011. preselio u Metalist. U Ukrajini je Mali Princ kako mu glasi nadimak podsetio na partije iz Estudijantesa i to nije promaklo njegovom fudbalskom ocu Čolu Simeoneu.


Strateg Atletika je izričito zahtevao dovođenje Sose i na taj način je rešio pitanje ofanzivnog veziste koje je pola godine mučilo Madriđane koji nisu uspeli u pokušajima da angažuju Ljajića, Dijega, Gastona Ramireza...

2024 © - Vesti online