Nedelja 29.12.2013.
16:52
Beta

Nikolić i Dačić uputili saučešće Rusiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

Predsednik Nikolić se obratio rečima:
"Duboko me potresla vest o terorističkom napadu u Volgogradu u kome su stradali njegovi nevini žitelji. Građani Srbije iskreno saosećaju sa Vama i dele tugu sa porodicama nastradalih i povređenih", naveo je Nikolić u telegramu.

Nikolić je ocenio da kukavički čin terorista govori o njihovoj nemoći i izrazio uverenje da će organizatori i naručioci tog napada biti izvedeni pred lice pravde i kažnjeni zbog nanošena bola stanovnicima "nepobeđenog i nepobedivog Volgograda i čitave Ruske Federacije".

"U ime srpskog naroda i u svoje lično ime, izražavam Vam najdublje saučešće i želim da Vas uverim da su, u ovom teškom trenutku, naše misli i molitve sa bratskim ruskim narodom", naveo je Nikolić.
 

Premijer Srbije Ivica Dačić

Premijer Srbije Ivica Dačić takođe je u svoje ime i u ime Vlade Republike Srbije uputio izraze dubokog saučešća povodom terorističkog napada u kojem su stradali građani Rusije.

Dačić je poručio da Vlada Srbije "najoštrije osuđuje ovaj zločin i da je, budući da je trajno posvećena borbi protiv terorizma i svakog oblika nasilja, spremna da učestvuje u zajedničkoj borbi protiv terorizma na međunarodnom planu".

Najmanje 18 osoba je poginulo a više od 40 povređeno u samoubilačkom napadu na železničku stanicu u Volgogradu, na jugu Rusije, u području nadomak nestabilnog regiona ruskog Kavkaza. Ruski nacionalni antiteroristički odbor saopštio je da je eksploziju izazvao bombaš samoubica.

2024 © - Vesti online