Nedelja 29.12.2013.
17:13
Vijesti

Opština Tuzi se pomolila za Erdogana

Opština Tuzi izvisila: Milo obećao pa ispalio za nezavisnost

Muslimani u Crnoj Gori pomolili su se za turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana tokom džume u petak, tražeći od Alaha da pomogne turskom premijeru da prevaziđe najnoviju krizu u vladi.

Muftija iz Tuzi Sadmir Hadžljić iz Nizamske džamije kazao je da muslimani Crne Gore "vide Tursku kao svoju majku i mole se bogu da pomogne ovoj zemlji i njenom premijeru u aktuelnoj krizi". Posle čitanja poruke podrške na turskom jeziku, muftija Hadžljić vodio je zajedničku molitvu za turskog premijera.

Direktor medrese Mehmed Fatih, Rahman Kačar, kazao je da se on i njegove kolege mole za turskog premijera Erdogana i njegovu vladu svakog dana.

Erdogan je u novembru pominjao Crnu Goru u turskoj skupštini, na odobravanje poslanika. Ispričao je da je reis Rifat Fejzić prilikom obnove džamije u Tuzima 2012. godine, podsetio da je još 1911. godine tražena pomoć od Turske.

"Poštovani potpredsedniče, molimo Vas da ubuduće ne čekamo sto godina na odgovor za naše molbe", rekao je Fejzić potpredsjedniku turske vlade Bekiru Bozdagu.

2024 © - Vesti online