Nedelja 29.12.2013.
13:29
BETA

Rodžers: Suarez svojim igrama kupuje kritičare

 

Suarez je od dolaska u Liverpul iz Ajaksa u januaru 2011. godine, imao mnogo problema s ponašanjem, adaptacijom i odnosom sa medijima. On je u decembru 2011. godine proglašen krivim za vređanje fudbalera Mančester junajteda Patrisa Evre na rasnoj osnovi, a prošle sezone je suspendovan na 10 utakmica jer je tokom derbija sa Čelzijem ugrizao za ruku Branislava Ivanovića.

Urugvajac je tokom leta želeo da napusti Enfild, ali mu uprava i trener Rodžers to nisu dozvolili. On se na teren vratio u septembru i od tada dobro igra i postigao je 19 golova za Liverpul.

"Suarez je na pravom mestu. Navijači širom zemlje se dive njegovom talentu i počinju da ga razumeju. U Južnoj Americi i nekom delovima Evrope, sudije ponekada donesu odluku u korist igrača, a Suarez je shvatio da je ovo zemlja u kojoj je iskrenost jedna od najvažnijih stvari u fudbalu", rekao je Rodžers, preneli su britanski mediji.

Suarez je u konkurenciji za najboljeg fudbalera Premijer lige, a Rodžers smatra da Urugvajac zaslužuje tu nagradu.

"Suarez je na putu da postane najbolji fudbaler godine u Premijer ligi. Ako i ne dobije nagradu, mislim da sigurno nije bilo boljeg igrača koji je ove sezone igrao konstantnije i on će sigurno tako želeti da nastavi", rekao je trener Liverpula.

"To bi bila velika potvrda, ne samo njemu nego svima. U ovoj zemlji ponekada volimo da vidimo ljude da padnu, ali smo i nacija koja će ih podići i to možete da vidite u Suarezovom slučaju. Svi možemo da vidimo koliko je sazreo, a nivo njegove igre govori za sebe", dodao je Rodžers.

Suarez je do sada odigrao 110 utakmica za Liverpul i postigao 70 golova.
 

2024 © - Vesti online