Subota 28.12.2013.
22:44
Srna

Napad bombom na "Vijesti" ugrozio pregovore sa EU?

Foto: Arhiva
 

Diplomate su posetili redakciju podgoričkog dnevnika da bi, kako su naveli, pružili podršku nezavisnim medijima i ukazali na njihov značaj u društvu.

Nakon sastanka s direktorom "Vijesti" Željkom Ivanovićem i urednicima Mihailom Jovovićem i Nedjeljkom Rudovićem, Fišer je rekao da je zabrinjavajuće što se napad desio desetak dana nakon što su otvorena 23. i 24. poglavlje, koja se odnose na vladavinu prava.

"Sada sve zavisi od istrage relevantnih institucija. Ukoliko bude rezultata i ako budu gonili one koji stoje iza napada, mislim da to neće usporiti pregovore. Ako budemo svedoci ponašanja kakvo smo imali u prošlosti, kada su napadi prošli bez prave istrage i rezultata, bojim se da bi procesi bili usporeni", prenosi portal "Vijesti" Fišerovo upozorenje.

Braun je dodala da su neprihvatljivi napadi na novinare i ugrožavanje slobode medija, navodeći da zvanični Vašington od crnogorskih institucija očekuju rezultate.

"Očekujemo od vlade da sprovede jaku i agresivnu akciju, istraži, uhapsi i osudi one koji su povezani sa ovim i ostalim slučajevima napada na novinare", naglasila je ambasadorka.

Za sada nepoznati počinioci bacili su u četvrtak uveče eksplozivnu napravu na zgradu u kojoj se nalazi redakcija lista "Vijesti" u Podgorici. Povređenjih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta. Od jake detonacije demolirane su podrumske prostorije i polomljena stakla na prozorima nekoliko kancelarija.

2024 © - Vesti online