Subota 28.12.2013.
19:56
Srna

Hrvatska crkva održala misu za Anta Pavelića

Ante Pavelić

Aktivisti "Građanske akcije", njih 30, okupilo se ispred ove crkve radi sprečavanja održavanja mise i svojim telima pokušali blokirati ulaz u crkvu.

Na misi se, prema procenama aktivista, okupilo stotinak ljudi, a cela akcija "Građanske akcije" protekla je mirno, javio je hrvatski portal "Indeks". Aktivisti "Građanske akcije" i "Antifašisti Hrvatske" poručili su da nije bilo većih incidenata - "bilo je naguravanja, dovikivanja i vređanja od strane fašista, ali policija nije morala da interveniše".

"Ne dozvoljavamo da se u centru Zagreba odvija protivzakonito veličanje fašističkih zločinaca. 'NE' fašizmu u mom gradu! Ukoliko ljudi žele da se mole za dušu Pavelića, mogu to raditi u tišini svoga doma", poručili su aktivisti.

Nakon akcije, aktivisti su na svojoj "Fejsbuk" stranici objavili da je "Akcija hakovanja mise u čast Pavelića uspešno završena i ustašoidi su primili težak udarac, a njihova 'svetinja', pokojni krvnik i zločinac sad se od muke okreće u grobu".

Pročitajte sve što smo pisali o Anti Paveliću OVDE

Mirnim protestom aktivisti su želeli da skrenuti pažnju javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca, kao i da deo građanstva i dalje veliča zločinačku NDH, navode iz "Građanske akcije".

2024 © - Vesti online