Subota 28.12.2013.
18:56
mozzartsport.com

ABA liga: Zvezda pobedila Široki

 

Košarkaši Crvene zvezde su se pošteno namučili sa Širokim u Pioniru, ali su ipak došli do trijumfa koji im garantuje ostanak na liderskoj poziciji ABA lige u ovoj takmičarskoj godini - 73:66.


Crveno-beli su na taj način uspeli da se revanširaju ekipi iz Bosne i Hercegovine za neočekivani poraz na početku sezone, ali nimalo nisu oduševili nešto manje od 3000 gledalaca u beogradskoj hali Pionir.


Zvezda je na svom nivou bila samo u prvoj četvrtini, koju je rešila rezultatom 16:10, ali je samo minut pre kraja prvog perioda imala dvocifrenu prednost (16:6).


Ipak, Široki je seriju koševa u finišu prvog dela preneo i u drugi period, brzo došao do četiri koša zaostatka (18:14), a do kraja deonice i potpunog izjednačenja (31:31).


U tom periodu razigrali su se Buva i Džons, koji su predvodili goste, dok su kod domaćih, s vremena na vreme odgovarali samo Nelson i Simonović.


Upravo je nedostak još jednog raspoloženog igrača uticao na to da gosti ostanu u igri praktično do samog kraja meča.


U poslednja tri minuta Zvezda je ušla sa samo četiri poena prednosti, ali su igrači Širokog u nekoliko navrata ishitreno šutirali, što su domaći uspeli da kazne i poenima Katića, Nelsona i Blažića odmaknu se na nedostižnu razliku.


Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Marko Simonović, koji je postigao 20 poena, uz vrlo dobar procenat šuta za tri poena (5/9). Dvocifeni učinak imali su i Nelson (17 poena) i Katić (12), dok je kod Širokog Džons ubacio 20, Vragović 13, a Buva 10 poena.

2024 © - Vesti online