Subota 28.12.2013.
17:03
Beta

"Ni Švajcarska nije u EU, pa ne moramo ni mi"

Lider DSS-a VOjislav Koštunica
 

"Srbija je pred velikim i sudbonosnim izborom. Dva puta su pred nama. Jedan je put teži i on nas vodi do slobodne i politički neutralne Srbije. Drugi put je mnogo lakši i na taj put, uz žestoku i agresivnu propagandu, sadašnja vlast gura Srbiju. Taj drugi put je put evropskih integracija", rekao je Koštunica na sednici Glavnog odbora DSS u Novom Sadu, saopštila je ta stranka.

Pročitajte sve što smo pisali o evrointegracijama OVDE

Koštunica se pozvao na primer Islanda, koji je prekinuo pregovore sa EU, i dodao da Velika Britanija pokreće referendumski postupak za izlazak iz EU, dok su Jermenija i Ukrajina prekinule pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, a Švajcarska ima niz bilateralnih sporazuma sa EU iako nije članica Unije.

On je naveo da se u politici Srbije ništa ne može promeniti ako se ne promeni politika prema EU, polazeći od zdravorazumskog stava da Srbija mora da vodi prvo računa o svojim interesima, a ne o interesima drugih, uključujući i samu EU", rekao je Koštunica.

Koštunica je naveo da Srbijom vlada politika Srpske napredne stranke koja ruši sve dosadašnje rejtinge zahvaljujući čistoj demagogiji i politici bezuslovnog povinovanja zahtevima Brisela i potpunog prihvatanja evropskih integracija kao ključa za razbijanje Srbije.

Zauzeo se za promenu državne politike i istakao da je zbog toga DŠ-u potreban značajnija podrška građana od one koju je ta stranka dobila na prethodnim izborima.

Predsednik DSS-a je upitao da li će građani Srbije biti podanici ili slobodni ljudi i da li će Srbija biti slobodna zemlja ili marioneta EU, i istakao ne postoje važnija pitanja.

2024 © - Vesti online