Subota 28.12.2013.
10:44
abcnews.com, telegraf.rs

Tajkun poklonio bogatstvo, pa se ubio

Pre skoka u smrt, u koju je kročio iz svog stana u zgradi San Remo, na njujorškoj adresi u blizini Central parka, uredio je da svo njegovo bogatstvo, oko 800 miliona dolara, ode fondacijama i dobrotvornim organizacijama.

Foto: Ilustracija

''Robert Vilson je bio legenda Vol Strita, koja je postala istaknuti filantrop'' kaže o njemu Fred Krup, predsednik ekološke fondacije Invajermental difens fand.

Vilson je ovoj fondaciji donirao 100 miliona dolara, pozivajući druge da i sami daju više, navode američki mediji, a prenosi ''Telegraf''.

Američki tajkun je svoje bogatstvo stekao i učvrstio na Vol Stritu. Sa namerom da posle smrti imovinu ostavi dorotvornim organizacijama, posvetio se filantropskom radu.

''Bobova strast je bila da obezbedi da se stvari u svetu rešavaju. Veoma načitan i obdaren oštrim intelektom, bio je u stanju da predvidi pravac u kome se svet kreće i talenat da dobro usmeri svoje investicije, a kasnje i svoje donacije'', kaže Krup.

Radio je na tome da se zagađivanje atmosfere ugljen-dioksidom na razuman i efikasan način smanji, i to na ekonomski održiv način. Vilson je svoj novac zaveštao i Rimokatoličkoj diocezi grada Njujorka, Fondu svetske baštine, Fondu za očuvanje prirodne sredine, i Društvu za očuvanje živog sveta u prirodi.

2024 © - Vesti online