Subota 28.12.2013.
09:45
rts.rs

Đukanović: Odnosi sa Srbijom nikad bolji

"Danas, na kraju 2013, možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da odnosi između Crne Gore i Srbije nikada u novijoj istoriji nisu bili bolji, ne samo od 2006. od kada su i Crna Gora i Srbija ponovo nezavisne i međunarodno priznate države", rekao je Đukanović novinarima.

Prisan odnos Srbije i Crne Gore: Milo Đukanović

Crnogorski premijer je u Podgorici priredio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora i političkog,

Tadić se ne slaže sa Milom

 

Otopljavanje odnosa između Podgorice i Beograda je "samo verbalno". Nakon mog odlaska sa predsedničke funkcije dve države nisu rešile nijedan konkretan problem, ocenio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

privrednog i javnog života.

Naveo je da je Crna Gora u godini na izmaku dodatno učvrstila poziciju značajnog stabilizacionog faktora u regionu, što, kako je napomenuo, uvažavaju njeni susedi, EU i značajni međunarodni partneri.

"U lepezi redovnih kontakata i aktivnosti koje smo imali sa svim susedima, posebno bih izdvojio intenziviranje saradnje i kontakata, i razmenu poseta na svim nivoima, uključujući i najviše, sa Srbijom, što zbog naše istorijske i svake druge bliskosti, kao i značaja koji Srbija ima u regionu, ima posebnu važnost za Crnu Goru", istakao je Đukanović.

Đukanović je početkom decembra boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, prvoj nakon deset godina, a prethodno je srpski premijer Ivica Dačić u septembru boravio u Podgorici.

Srbija i Crna Gora su, nakon otopljavanja odnosa i niza susreta predstavnika dveju država, krenule u realizaciju više dogovorenih rešenja, poput zajedničkih aplikacija kod fondova EU za puteve i pruge, i razmene iskustava u evrointegracijama.

2024 © - Vesti online