Petak 27.12.2013.
18:49
Beta

Srbija sad zna kako da se brani (npr. u slučaju rata)

Usvojen "najznačajniji dokument o postupanju u vanrednim i ratnim okolnostima"
 

Na tematskoj sednici Vlade Srbije Plan odbrane članovima Vlade predstavili su ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković sa saradnicima.

Sednica je održana u Generalštabu Vojske Srbije.

Nacrt plana odbrane Srbije prethodno je, 24. decembra predstavljen najvišim starešinama Ministarstva odbrane i Generalštaba, a Rodić je naložio da se taj dokument, radi usvajanja uputi u dalju proceduru u Vladu Srbije.

U skladu sa zakonskom procedurom i nakon usklađivanja, članovima proširenog kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, u Domu Garde "Topčider" predstavljen je Nacrt plana odbrane Srbije.

"Rodić je prihvatio Nacrt plana odbrane i naložio da se taj dokument uputi na dalju proceduru u Vladu Srbije radi usvajanja", navelo je tada Ministarstvo odbrane u saopštenju na svom sajtu.

Plan odbrane Srbije je osnovni dokument na osnovu koga se utvrđuju zadaci svih subjekata odbrane u pogledu organizacije snaga, sredstava, mera i postupaka za rad državnih organa i upotrebu Vojske Srbije na zaštiti i spasavanju ljudi, materijalnih dobara i životne sredine u ratnom i vanrednom stanju.

2024 © - Vesti online