Petak 27.12.2013.
17:35
Beta

Opštinari iz Mionice bez 12. plate

U Mionici unapred potrošili pare

Kako je rečeno agenciji Beta, zarade se ne mogu isplatiti zbog toga što je 24 miliona dinara transfernih sredstava iz budžeta Srbije otišlo na otplatu ranijih dugova po nalazima Državne revizorske institucije (DRI).

Takođe, kratkoročna pozajmica za "krpljenje budžeta" u 2013. morala je da bude vraćena do kraja ove godine, a novu će biti moguće obezbediti tek u 2014. godini.

Jedna od zamerki revizora je bila i ta da su zaposleni u Mionici koji platu primaju iz budžeta, platu primale unapred (u mesecu za koji su primala zarade), a ne "unazad" (u sledećem mesecu).

Kako su Beti rekli izvori iz ustanova koje se finansiraju iz budžeta, "ovo će biti prvi put od Drugog svetskog rata da se plate ne prime uoči novogodišnjih praznika".

Kako je ranije saopšteno, DRI je zbog sumnje da su nenamenski koristili budžetska sredstva, podnela prijave protiv bivšeg predsednika Opštine Mionica Milana Gavrilovića (DS), aktuelnog predsednika Dragana Gavrilovića (SPS), kao i bivšeg načelnika Opštinske uprave (2008-2012) Dragana Radosavljevića.

Zahtev je podnet i protiv aktuelnog načelnika Opštinske uprave Gorana Rangelova (DS), kao i protiv direktorke Predškolske ustanove "Neven" Branke Petrović.

2024 © - Vesti online