Petak 27.12.2013.
13:38
BETA

Matić: Srbija uvek da stremi najvišim ciljevima!

Momir Ilić

"Trudićemo se da svaku utakmicu igramo na pobedu, pa ćemo videti za koliko je to dovoljno", rekao je Matić novinarima u hotelu M u Beogradu.

Rukomtna reprezentacija juče se u Beogradu okupila na prvom delu priprema pred Evropsko prvenstvo koje se od 12. do 26. januara igra u Danskoj. Srbija će igrati u Arhusu u Grupi C sa selekcijama Francuske, Poljske i Rusije. Matić je rekao da je vrlo zadovoljan formom reprezentativaca i da su se svi pozvani odazvali na prvi deo priprema, osim Vojislava Brajovića iz Crvene zvezde.

"Pozvao sam Mihaila Radovanovića iz Partizana. Ovu ekipu čine iskusni reprezentativci i nove mlade snage. To je prilika i za mene da upoznam mlađe generacije koje i ne poznajem mnogo. Izuzetno sam zadovoljan u kakvom su stanju iskusni asovi, atmosferom u ekipi i nadam se najboljem", rekao je Matić.

Na pitanje da li ima dovoljno vremena da se ekipa pripremi za šampionat Evrope, Matić je rekao da nema, ali da veruje u svoju ekipu.

"Verujem u momke, verujem u njihovo iskustvo i znanje. Nećemo da plačemo zbog toga što nema vremena. Nadam se da ćemo se, uz dobru igru i dobru odbranu i uz našeg Darka Stanića radovati", rekao je on.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić i golman Darko Stanić čestitali su ženskoj reprezentaciji na osvajanju srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Srbiji.

"Svesni smo značaja Evropskog prvenstva. Znamo da je prva utakmica najvažnija i da utakmica protiv Poljske, u slučaju pobede, može mnogo da nam donese. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu", rekao je Ilić.

Stanić je podsetio da reprezentacija kao vicešampion ide na Evropsko prvenstvo i da bi tako trebalo da se ponaša.

"Prošli smo kroz turbulentan period u poslednje dve godine, ali smo mnogo naučili. Ekipa jeste malo promenjena, ali očekujem da ponovimo igru i rezultat", rekao je Stanić.

2024 © - Vesti online