Petak 27.12.2013.
12:31
telegraf.rs

Raduljica u Top 10 novajlija u NBA!

Sjajno se snašao u NBA: Raduljica u duelu sa Hibertom iz Indijane
 

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica sve bolje igra za Milvoki i to nije prošlo neprimećeno. Na zvaničnom sajtu NBA lige naš igrač je trenutno rangiran kao deseti najbolji debitant.
"Za minutažu koju je imao odradio je fantastičan posao. Napravi poneku grešku i desi mu se da zaboravi jednu ili dve stvari, ali čini stalni trud da ostvari ono što tražimo od njega i zaista se vidi da hoće da nauči ono što treba i da stekne pravi osećaj za to", istakao je trener Milvokija Lari Dru.

U poslednja četiri meča Raduljica je na terenu prosečno postizao 9,7 poena uz fenomenalan procenat šuta od 62,5 odsto, imao 4,7 skokova i jednu blokadu. Milvoki je trenutno ekipa sa najgorim bilansom (6-22) pa je i to uticalo da trener Raduljici daje sve više prilika.

Trenutno je najbolje rangirani početnik Majkl Karter Vilijams, plejmejker Filadelfije, favorit da se i na kraju sezone okiti tim priznanjem. Iza njege slede Trej Burk, mladi plej Jute, i Viktor Oladipo, bek šuter Orlando Medžika, a na listi je i jedan saigrač srpskog košarkaša Đanis Antetokunpo.


Trenutni poredak:
1. Majkl Karter Vilijams (Filadelfija)
2. Trej Burk (Juta)
3. Viktor Oladipo (Orlando)
4. Tim Hardavej Mlađi (Njujork)
5. Đanis Antetokunpo (Milvoki)
6. Ben Meklemor (Sakramento)
7. Kodi Zeler (Šarlot)
8. Holis Tompson (Filadelfija)
9. Toni Snel (Čikago)
10. Miroslav Raduljica (Milvoki)

2024 © - Vesti online