Petak 27.12.2013.
00:39
Beta

"Dogodine u Jagodini posao za 3.000 mladih"

Palma (levo) sa italijanskim investitorom (u sredini), proizvođačem kuhinja i ministrom Antićem
 

"Sledeća godina biće godina novih radnih mesta", kazao je on na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji kojoj je pristustvovalo, prema proceni ogranizatora, oko 4.000 privrednika, poljoprivrednika, studenata, sportista igrađana Jagodina.

Marković, koji je i lider stranke Jedinstvena Srbije, kazao je da mu je žao što više neće biti subvencija za nova radna mesta, ali je naglasio i da je Jagodina maksimalno iskoristila tu priliku koju je imala.

On je podsetio da je Jagodinu već došlo pet investirora iz Italije od kojih četiri grade "prave fabrike" i precizirao da se 23. januara očekuje otvaranje jedne od fabrika, a 25. januara druge. Prema njegovim rečima, italijanski investitori su doneli pristup velikom tržišu i sigurnost za ljude koji će raditi u tim pogonima.

"Trudili smo se da uklonimo negativnu etiketu koja se pripisuje Srbiji i nadam se da smo u tome uspeli", kazao je Marković.

On je naglasio i da bi naredna godinu trebalo da obeleži veće angažovanje domaćih firmi na izvođenu radova umesto inostranih koji su skuplji. "Samo tako možemo da sačuvamo privredu", kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, u Jagodini će u 2014. biti otvoren tržni centar koji će uposliti 300 mladih.

Marković je najavio i da će u Jagodinu dovesti kupce za poljoprivredne proizvode i pokrenuti razvoj zdravstvenog turizma, pošto je pronađena termalna voda.

"Ova godina bila je uspešna za Jagodinu po svim segmentima, a naročito sam ponosan ja to što je upisano dva odeljena prvaka više nego u 2012. godini", kazao je Marković.

2024 © - Vesti online