Četvrtak 26.12.2013.
22:39
Beta

Gračanica "pada" zbog zastave Srbije?

Iza novog gradonačelnika Gračanice Branimira Stojanovića vidimo samo kosovsku zastavu, a na stolu (iza monitora) grb Kosova
 

"Ministarstvo lokalne samouprave je od organa opštine Gračanica zatražilo da preduzme hitne zakonske mere za održavanje inaugurativne sednice onako kako je to predviđeno zakonodavstvom na snazi u Republici Kosovo", navedeno je u saopštenju, ali nije objašnjeno koja je zakonska procedura prekršena.

Pojedini mediji izveštavali su da na inaguracionoj sednici nije bilo obeležja Kosova, a da je bila istaknuta zastava Republike Srbije.

Ministarstvo je saopštilo i da će preko svojih zvaničnika nadgledati ostvarivanje zahteva za ponovno održavanja inaugurativne sednice i potpisivanja svečane izjave odbornika i gradonačelnika.

"Odbornici Skupštine opštine Gračanica i gradonačelnik ne mogu preduzeti mere koje imaju pravni efekat do davanja nove svečane izjave, kako je predviđeno zakonom o lokalnoj samoupravi", piše u saopštenju.

Prema zakonu o lokalnoj samoupravi, gradonačelnik opštine može biti razrešen dužnosti odlukom Vlade Kosova u roku od trideset dana ukoliko se smatra da je gradonačelnik prekršio Ustav i primenljive zakone.

2024 © - Vesti online