Četvrtak 26.12.2013.
20:56
Beta

CG ne da sve osumnjičene za ubistvo Bojovića

Nikola Bojović (desno) ubijen usred bela dana u centru Beograda
 

Viši sud u Podgorici je, međutim, odobrio da Srbiji budu izručeni Slobodan Šaranović, osumnjičen za organizovanje Bojovićevog ubisva, i Ratko Koljenšić, osumnjičen da je umešan u ubistvo mlađeg brata vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića.

Apelacioni sud je oborio raniju presudu Višeg suda u Podgorici, koji je odobrio izručenje Delibašića, uz obrazloženje da "nije nesporno utvrđeno da je krivično delo koje mu se stavlja na teret počinjeno ne samo na teritoriji Srbije, već i na teritoriji Crne Gore".

Delibašić, Šaranović i Koljenšić su uhapšeni krajem jula u Crnoj Gori, na zahtev policije Srbije, dok je mesec dana kasnije u Podgorici uhapšen Saša Cvitanović za koga policija veruje da je ubio Bojovića.

Srpsko pravosuđe tereti Šaranovića da je naručio ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića. Koljenšić i Delibašić sumnjiče se da su bili uključeni u organizaciju tog ubistva. Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki Bojoviću, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo "zemunskog klana" posle likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u hotelu "Slavija" u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidaciju Bojovića, kako bi osvetio brata.

2024 © - Vesti online