Četvrtak 26.12.2013.
20:07
Srna

Dodik: Srpska je na stabilnim temeljima

Republika Srpksa je meta konstantnih napada: Milorad Dodik
 

Dodik je ocenio da postoje stalni napadi na Dejtonski sporazum, odnosno na autonomiju Republike Srpske koja je u konstantnoj borbi za svoj status i nalazi se pred izazovima evropskih i drugih integracija.

"Republika Srpska se drži na stabilni temeljima iako nam predstoji uporna borba za ekonomsku i svaku drugu poziciju", rekao je Dodik na naučnoj konferenciji o temi "Republika Srpska-subjekat stabilnosti u regionu".

On je istakao da se na naučnim skupovima kao što je današnji želi doći do nepobitnih činjenica koje su važne za formiranje Republike Srpske i da te činjenice budu etablirane kao istina koja će postati dominantva.

Prema njegovim riječima, u ekonomskom smislu u ovoj godini Republika Srpska je uspela zabeležiti blagi rast bruto domaćeg proizvoda. "Očuvana je potpuna likvidnost i sve budžetske obaveze su izvršene. Pokazali smo sposobnost da upravljamo procesima što je veoma važno", naglasio je Dodik i podsetio da su u ovoj godini povećane penzije i plate.

Naučnoj konferenciji, koja se održava u Akedemiji nauka i umetnosti Republike Srpske, prisustvuju zvanice iz javnog, političkog i naučnog života Srpske. Organizator konferencije je Boračka organizacija Republike Srpske.

2024 © - Vesti online