Četvrtak 26.12.2013.
17:28
mozzartsport.com

OSS: Najbolji su Jovana i Atanasijević

Jovana Brakočević i Aleksandar Atanasijević
 

Odbojkaški savez Srbije proglasio je danas Aleksandra Atanasijevića i Jovanu Brakočević za najbolje igrače u 2013. godini. Atanasijević je u godini na izmaku osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i srebrnu medalju na Svetskom šampionatu za igrače do 23 godine, gde je bio kapiten. Proglašen je za najboljeg poentera EP u Poljskoj i Danskoj i za najboljeg korektora na SP-u u Brazilu.


Jovana Brakočević je jedina odbojkašica u Evropi koja je osvajala titule najbolje igračice na Prvenstvu Evrope u Evropskoj ligi i Ligi šampiona. U 2013. osvojila je bronzanu medalju u Gran-priju, a u istom takmičenju proglašena za najboljeg korektora. Na EP-u je proglašena i za najboljeg smečera.


U Ligi šampiona je proglašena za najbolju igračicu finalnog turnira, a Evropska odbojkaška konfederacija proglasila je Brakočevićevu za najbolju igračicu LŠ. Ona je dobila priznanje i za najbolju igračicu Svetskog klupskog prvenstva, na kome je osvojila zlatnu medalju. Trofeje za najbolje mlade odbojkaše i odbojkašice dobili su Tijana Bošković i Filip Stoilović.


Boškovićeva je u 2013. debitovala u reprezentaciji Srbije i to u kadetskoj, juniorskoj i sada u seniorskoj reprezentaciji. Na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Utrehtu kadetkinje Srbije su osvojile srebrnu medalju, a Boškovićeva je proglašena za najbolju igračicu (MVP) i najboljeg smečera turnira. Osim toga, ona je igrala ove godine na dva Svetska prvenstva, kadetskom i juniorskom.


Filip Stoilović je bio na širem spisku kandidata za Svetsku ligu i Prvenstvo Evrope. Za reprezentaciju je debitovao na Svetskom prvenstvu igrača do 23 godine u Uberlandiji u Brazilu, gde je Srbija osvojila srebrnu medalju, a on je dobio nagradu za najboljeg primača prvenstva. Odbojkaški savez je ove godine prvi put nagradio najbolju odbojkašicu i odbojkaša na pesku - Milenu Matić i Marka Galeševa.

2024 © - Vesti online