Četvrtak 26.12.2013.
19:11
Srna

Sudija koji pušta pedofile i nasilnike nad ženama

Sudija Tod Boug: Sramota pravosuđa
 

Boug je skrenuo pažnju na sebe kada je blago "kaznio", ako se to uopšte i može nazvati kaznom, učitelja koji je brutalno silovao svoju učenicu. On je pred zapanjenim svedocima suđenja rekao da se "zapravo nije radilo o maloletnici".

"Devojka je starija od svoje hronološke dobi i vrlo je dobro znala šta radi", obrazložio je sudija svoj stav.

Činjenica da je silovana devojčica imala samo 14 godina, a da je silovatelj osoba od 50 godina za sudiju Bouga nije predstavljala problem. Još šokantnija je sama presuda: sudija je profesora silovatelja osudio na 15 godina zatvora, od kojih je dužan da odsluži samo 31 dan, uz nešto dužu uslovnu kaznu.

Boug se kasnije izvinio zbog nekih rečenica iz obrazloženja presude i sazvao sudsko veće da razmotri da li da, evantualno, silovatelju produži kaznu sa 31. dana do najviše dve godine. Ipak, na kraju je "čvrsto ostao pri svojoj sudskoj odluci".

Ovaj slučaj nije sprečio sudiju Bouga da ponovo zapanji javnost novom presudom. Pred njega je stigao slučaj okorelog kriminalca Entonija Fergusona, koji je poslednjih deset godina proveo po zatvorima. Ferguson je, svojevremeno, kao 14-godišnjak, spustio kočnicu na parkiranom vozu koji je zatim pregazio čoveka.

Pred sudijom Bougom se našao jer je prebio svoju devojku i slomio joj kosti lica na tri mesta. Sudija je Fergusona osudio na šest meseci uslovnog zatvora.

Ipak, odlučio je da bude malo "strožiji nego inače", pa je Fergusonu, koji je unakazio svoju devojku, naredio da sudu do maja 2014. pošalje pismo u kojem će 5.000 puta ispisati: "Dečaci ne tuku devojčice"?!

Kako navode američki mediji, Ferguson će imati dosta vremena za pisanje, s obzirom da je isti dan, ali kod drugog sudije, osuđen na osam godina zatvora zbog pljačke.

2024 © - Vesti online