Četvrtak 26.12.2013.
12:24 >> 16:38h
telegraf.rs

Danilović udarao Fida stolicom

''Video sam kako se tuku. Udarali su jedan drugog. Glave su im bile krvave. Video sam kako Danilović udara Fida stolicom po glavi'', ispričao je konobar Nikola Denić. I njegov kolega Siniša Stojanović potvrdio je da su se, do tada dobri pritatelji, međusobno tukli.

Predrag Saša Danilović

''Video sam kako je Danilović udario Filipovića činijom za led, a onda i stolicom'', rekao je drugi konobar.

Menadžer “Kafanice”, koji je na posao došao oko sedam ujutru, ispričao je da je u lokalu zatekao Fida, koji je imao povrede i posekotine po glavi.

Svedok Nikola Knežević, koji je tokom noći Danilovića odvezao u bolnicu, rekao je da mu je predsednik KK Partizan rekao da mu je povrede stomaka, glave i prsta naneo Filipović.

Prvi put danas se u sudnici pojavila i Sanja Ševović, tadašnja Fidova devojka, zbog koje su prema tvrdnjama pojedinih svedoka njih dvojica te noći sukobila.

''Bili smo vereni'', rekao je Filipović.

Sanja Ševović, međutim, rekla je da ne zna šta se dogodilo, jer je sve bilo u redu dok je ona bila tamo. Kada se vratila, kako je navela, videla je krvavog Danilovića.

''Više nismo zajedno. Od te noći se nismo videli niti čuli'', rekla je ona.

Sudsko veće odbilo je predlog da Fida pusti iz pritvora, a nastavak suđenja zakazan je za 16. januar.

Na suđenju Branku Filipoviću Fidu za pokušaj ubistva Predraga Danilovića, kao posmatrač u publici se pojavio i Kristijan Golubović, sa kojim je bio cimer za vreme boravka u pritvorui.

Za vreme zajedničkog boravka u zatvoru, Filipović je počeo da vežba, a Golubović mu je bio lični trener. Kao posledica treniranja, Fido je značajno smršao, pa se Kristijan pojavio kao podrška na današnjem suđenju svom nekadašnjem cimeru.

Kristijan Golubović

''Po uslasku u sudnicu, namignuli su jedan drugom. Kristijan ga je kratko pitao: 'Jesi li dobro?' Fido je odgovorio da jeste. Posle dvadesetak minuta, Golubović je napustio suđenje. Interesantno je da je Kristijan na sebi imao pancirni prsluk, koji je morao da skine, pre nego što je ušao u sudnicu'', kaže izvor ''Telegrafa''.

Podsetimo, Tužilaštvo i Filipović nisu postigli dogovor o visini kazne. Filipović je hteo nagodbu kako se ne bi povlačio po sudu jer je 15 godina bio prijatelj sa Danilovićem, koga je izbo u teškoj fazi pijanstva, posle kraće svađe.

Podsetimo, Više tužilaštvo je Filipoviću nudilo četiri i po godine zatvora u zamenu za sporazumno priznanje krivice, ali njegova odbrana na to nije pristala, insistirajući da maksimalna kazna bude tri godine.

Zaprećena kazna je od pet do 15 godina zatvora. Filipoviću, koji je izrazio kajanje, ponovo je pre nekoliko nedelja produžen pritvor.

2024 © - Vesti online