Četvrtak 26.12.2013.
11:10
BETA

Obeleženo 60 godina odbojke u Ljigu

 

Ljižani su odgajili brojne generacije igrača. Najveće domete ostvarili su aktuelni reprezentativac Marko Ivović, koji je posle Spartaka igrao za novosadsku Vojvodinu, a potom je uspešnu karijeru nastavio u inostranstvu.

Takođe i Čedomir Nedeljković, koji je 1980-tih bio član B selekcije SFRJ i igrao na Balkanijadi u Rumuniji kod selektora Drage Tomića, dok je zavidnu prvoligašku karijeru ostvario Ivan Radivojević. Uz Odbojkaški savez Srbije (OSS) priznanja Spartaka dobili su još Dragiša Radojević, Aleksandar Milovanović Grof, igrač i dugogodišnji "tehniko", kao i Čedomir Nedeljković, aktuelni komesar ligaških takmičenja OSS.

Spartak se takmiči u Superligi Srbije, a u Kup takmičenju stigao je do četvrtfinala, gde je u prvoj utakmici kao domaćin pobedio Đerdap iz Kladova sa 3:1. Poslednjih nekoliko godina u Ljigu postoji i ženska ekipa Spartaka. Kuriozitet je i to što je trener muške ekipe Bogdan Veličković, dok žensku selekciju vodi njegov otac Ljubodrag Lane Veličković, takođe bivši igrač Spartaka.
 

2024 © - Vesti online