Sreda 25.12.2013.
22:00
Srna

"Nema novih ucena. Svakako ih ne bismo prihvatili"

Neće biti novih uslova Brisela kada je reč o Kosov: Mrkić

- Nema novih ucena, niti bismo mi to prihvatili, poručio je Ivan Mrkić i dodao da Beograd želi normalizaciju prilika u pokrajini.

On je za Televiziju "Pink" istakao da pitanje normalizacije treba više posmatrati sa stanovišta svakodnevnog života, jer Beograd želi da svi ljudi, i Srbi i Albanci, žive sve normalnije i da postoji slobodan protok robe i kretanje ljudi, da se svakodnevni život potpuno normalizuje.

Na pitanje kako će Ministarstvo spoljnih poslova lobirati za Srbiju kad počnu pregovori sa EU, Mrkić je rekao da postoji neprestana aktivnost u tom pravcu.

- Nemamo poseban plan kampanje, nego učestvujemo u onome što je standardizovano u takvim slučajevima, pojačavamo rad i angažujemo više ljudi i obučavamo ih da bi nas što bolje predstavljali, rekao je Mrkić.

Mrkić je ponovio da je Ministarstvo dostavilo Komisiji za istraživanje ubistava novinara podatke o mogućem svedoku u istrazi o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, koji su pronađeni u arhivama Ministarstva o tome ko je bio angažovan na Kosovu i Metohiji.

- Taj spisak smo predali Komisiji Vlade koja se time bavi. Svi drugi naslovi i tumačenja su besmislena, rekao je Mrkić i dodao da je reč o spisku u kome su navedena lica koja su tada bila na tim dužnostima.

2024 © - Vesti online