Četvrtak 26.12.2013.
04:44
Beta

LSV: Kriminalci u političkom životu Novog Sada

LSV u Novom Sadu je spremna za gradske vanredne izbore, ali smatra da ih je besmisleno raspisati, ukoliko se "ne obračunaju s kriminalnim grupama i kupcima glasova"
 

Odbor Srpske napredne stranke (SNS) je ocenio da neće dozvoliti "neodgovorno ponašanje pojedinih koalicionih partnera" u Novom Sadu i da će, ukoliko to bude potrebno, biti raspisani vanredni izbori.

Srpski pokret obnove (SPO) podržao je taj stav SNS, a Demokratska stranka ocenila da to pokazuje neslogu koalicije.

"Ako su glasove kupovali na izborima maja 2012. godine, sada će to činiti daleko više", smatra LSV koja ukazuje da je "poslednji trenutak za obračun sa svim kriminalnim grupama koje pokušavaju da učestvuju u političkom životu Novog Sada".

"Zahtevamo od relevantnih parlamentarnih stranaka u Novom Sadu da se obračunaju sa svima koji od politike i grada prave pijacu i tržište glasova, koji su kupovali i preprodavali glasove i na izborima učestvovali s falsifikovanim listama", piše u saopštenju LSV.

LSV je sve koji su podnosili krivične prijave protiv takvih lica i pojava u gradu, pozvala da od tih krivičnih prijava ne odustanu. LSV kaže da se zahtev obračun s političkim kriminalom ne odnosi samo na izbore maja 2012. godine, nego i na sve izbore za savete mesnih zajednica nakon toga jer je, kaže ta stranka, kupovine glasova bilo i tada.

"Pozivamo sve nadležne službe i organe i insistiramo na njihovom maksimalnom angažmanu da bi se što brže razotkrile te radnje, kao i izvori novca za kupovinu glasova", apelovala je LSV.

Vlast u Novom Sadu čini SNS u koaliciji sa socijalistima i njihovim partenrima, zatim s Demokratskom strankom Srbije, SPO, Romskom demokratskom strankom i Trećom Srbijom.

2024 © - Vesti online