Sreda 25.12.2013.
14:48
Srna

Vulin: Prioritet nova radna mesta za Srbe na Kosmetu

Cilj je otvaranje 1.000 radnim mesta: Aleksandar Vulin
 

Vulin je danas u Žitkovcu kod Zvečana na severu Kosova otvorio pogon Fabrike za proizvodnju tekstilnog programa "Javor" Ivanjica. On je rekao da su Srbi na Kosovu i Metohiji izlaskom na izbore omogućili formiranje Zajednice srpskih opština, a državi Srbiji da nastavi da brine i pomaže ovom delu svoje teritorije.

"Ovo je dokaz da Srbija nikada neće prestati da pomaže svoj narod. Ovo je potvrda brige države Srbije", rekao je Vulin poslije presecanja vrpce, naglašavajući da je otvaranje pogona "Javora" povratak nade stanovnicima Zvečana da će živeti bolje i da će ono što je Vlada Srbije obećala biti i ispunjeno.

"Mi smo samo tražili poverenje, tražili smo da Srbi sa Kosova i Metohije budu uz svoju Vladu i državu, da nam omoguće da ovo radimo", rekao je Vulin. On je istakao da je otvaranje pogona "Javora" u Zvečanu prvo u toku poslednje 22 godine i da je 50 ljudi dobilo zaposlenje.

Direktor pogona Fabrike za proizvodnju tekstilnog programa "Javor" u Žitkovcu Leposava Vukašinović izjavila je da je planirano da se, uz već primljenih 50 radnika, poveća broj zaposlenih, jer sledi proširenje kapaciteta, što zavisi od mogućnosti države.

2024 © - Vesti online