Utorak 24.12.2013.
14:30
Beta

Nikolić: Promenićemo Srbiju na bolje

Obećanje: Tomislav Nikolić, predsednik Srbije
 

Na obeležavanju početka pripremnih radova za izgradnju Koridora 11 na deonici Obrenovac - Ljig, Nikolić je u selu Dići u ljiškoj opštini rekao da je eksproprijacija zemljišta na toj trasi završena.

Nikolić je otvarajući pripremne radove izrazio nadu da će "Srbija realizovati drevnu kinesku mudrost koja kaže ako želiš da budeš bogat prvo gradi puteve". Vrednost investicije dve deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga ukupne dužine 50 kilometara, na kojoj radi kineska kompanija Šandong hajspid grup, iznosi 333,7 miliona dolara, a rok za izgradnju je 37 meseci.

Nikolić je istakao da je Kina u Srbiji investirala i u termoelektranu Kostolac i u most Zemun - Borča, kao i da se srpsko kineska saradnja razvija uspešno. Predsednik Srbije je ocenio da je potrebno što pre obavestiti kineske  kompanije o mogućnostima i uslovima poslovanja u Srbiji, kao i podsticajima koje Srbija nudi sttranim investitorima.

"Kineska preduzeća na Srbiju još gledaju kao na tržište za plasman sopstvenih proizvoda, a manje za formiranje sopstvenih i mešovitih preduzeća. To treba promeniti", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da se ulaganjem u saobraćajnu infrastrukturu otvaraju nova radna mesta navodeći da srpske građevinske firme učestvuju u izgradnji Koridora 11 na deonici od Ljiga do Obrenovca sa 40 odsto.

Na obeležavanju početka pripremnih radova za izgradnju Koridora 11 na deonici Obrenovac - Ljig bili su i predsednik kineske kompanije Šandong hajspid grup Su Lijang, ministar građevinarstva Srbije Velimir Ilić, ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić, ministar rudarstva Srbije Milan Bačević i ambasador Kine Žang Vansue.

2024 © - Vesti online