Utorak 24.12.2013.
09:49
jutarnji.hr

Kim Džong Un mrtav pijan naredio ubistvo teče?

Nezgodna narav predsednik Severne Koreje, Kim Džong Una, kada popije
 

Dvojica pomoćnika su, kako se čini, pokrenula lavinu odbivši bespogovorno da vojsci predaju kontrolu nad jednim poduzećem: rekli su kako to moraju prvo da provere s diktatorovim tečom i političkim mentorom Čangom Song Tekom kao rukovodiocem upravnog odeljenja Radničke stranke.

Pročitajte sve što smo pisali o ubistvu Kim Džong Unovog teče OVDE

Kad je saznao za reakciju tečinih pomoćnika, Kim Džong Un bio je “vrlo uznemiren” i naredio je njihovo pogubljenje, i to pijan, ako je verovati izvoru japanskog lista koji je opisao okolnosti čistke kojom je, kako se procenjuje, obuhvaćeno čak nekoliko stotina ljudi, većinom rodbinski povezanih s "krivcima".

Naime, južnokorejski mediji izveštavaju kako su “stotine” prijatelja i rođaka Čang Song Teka uhapšeni nekoliko dana posle njegovog ubistva, u skladu sa severnokorejskim običajem odgovornosti zbog povezanosti, i poslati u radne logore. Nisu uhapšene samo najbliže osobe Song Teka, nego i dalja rodbina koja nije živela u Pjongjangu.

Song Tek je optužen po 24 tačke optužnice za zloporabu položaja i kaznena dela s ciljem svrgavanja vlasti - od “nagrizanja jedinstva i kohezije stranke” do “snivanja drugačijih snova” i “stvaranja iluzija o sebi”.

2024 © - Vesti online