Ponedeljak 15.03.2010.
13:03 >> 20:06h
Tanjug

Saradnja Srbije i Kuvajta

Premijer Cvetković i šeik Naser al Mohamed al Ahmed al Sabah prilikom posete kuvajtske delegacije Srbiji prošle godine 

Oba međudržavna sporazuma potpisao je ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.


Sporazumom u oblasti zdravstva predviđeno je podsticanje i razmena iskustava u oblasti zdravstvene administracije, javnog zdravlja, hitne medicinske pomoći, kao i saradnju dve države u oblasti medicinskih istraživanja.


Sporazum o vazdušnom saobraćaju predviđa postavljanje pravnog okvira i osnovnih uslova za obavljanje vazdušnog saobraćaja između Srbije i Kuvajta.
 

Sastanku su pored dva premijera i ministara, prisustvovali i predstavnici kuvajtskih investicionih i fondova za razvoj.
 

Posle potpisivanja sporazuma, premijer Kuvajta Naser Al Mohamed organizovao je svečanu večeru za delegaciju Srbije, kojoj su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora.
 

Delegaciju Srbije predvodio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, koji se danas sastao sa predsednikom kuvajtske skupštine Džasimom al-Karfijem, kao i sa predsednikom Privredne i industrijske komore Alijem Tinajanom al Ganimom.

Srpski premijer prethodno se sastao se s kuvajtskim premijerom šeikom Naserom al-Sabahom.

U srpskoj delegaciji je i ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Predsednik srpske Vlade će tokom boravka u Kuvajtu prisustvovati i ceremoniji dodele diploma studentima koji su diplomirali 2008/2009. školske godine, a predviđen je i odlazak u sedište kuvajtske naftne kompanije, koja se nalazi u gradu Al Ahmadiju, 30 kilometara udaljenom od glavnog grada Kuvajta.

2024 © - Vesti online