Ponedeljak 23.12.2013.
13:36
Beta

SNS, LDP i DSS za izbore, SPS i PUPS protiv

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić izjavio je danas novinarima u Skupštini Srbije da se zalaže za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer je, kako je ocenio, za dalje sprovođenje reformi Srbiji potrebna vlada jačeg kapaciteta.

"Za sve buduće reforme koje je SNS spremna da sprovede i za sve poteze potreban je jači kapacitet vlade, jači kapacitet Narodne skupštine", kazao je Babić.

Neki bi izbore, neki ne

On je naveo da je za sprovođenje reformi i njihov uspeh potrebno i poverenje građana.

"Najveće poverenje u ovom trentku imaju Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka", kazao je Babić.

Šefica poslaničke grupe SPS-a Dijana Vukomanović ponovila je da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da je vladajuća koalicija funkcionalna i u stanju da izglasava evropske i reformske zakone.

"To će biti politička odluka koju će doneti dva ključna čoveka - premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić", rekla je ona i dodala da očekuje da će njih dvojica uskoro odlučiti da li će biti vanrednih izbora.

Poslanik PUPS-a Momo Čolaković smatra da vanredni izbori trenutno nisu potrebni, zbog važnih poslova i procesa koji su već započeti. Prema njegovim rečima, vladajuća koalicija funkcioniše i raspisivanje izbora bilo bi gubljenje vremena.

Funkcioner Liberalno demokratske partije Bojan Đurić izjavio je da se ta stranka zalaže za što skorije rapisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer smatra da nova vlada treba da ima veći mreformski potencijal.

"Očekujemo raspisivanje izbora što pre, uporedo sa beogradskim izborima, sredinom marta", rekao je Đurić i dodao da je izlazak na izbore bolji od "taljiganja" u kojem se Srbija nalazi već nekoliko nedelja.

On je ocenio da politički život aktulene vlade praktično završen kosovskim izbornim procesom i početkom pregovora o članstvu Srbije u EU.

Poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković-Ivić izjavila je da je ta stranka spremna za izlazak na vanredne parlamentarne izbore.

"Mi imamo svoje glasače i svoju publiku, to su neki ljudi kojima je više stalo do Srbije nego do Evrope i mi idemo bez straha ka izborima", kazala je Sanda Rašković-Ivić.

Ona je kao razloge za raspisivanje izbora navela urušavanje države - teritorijlano i ekonomsko, a kao tačku spoticanja za vladajuću koaliciju vidi zakon o radu.

"U raspravi o tom zakonu biće ogoljene sve razlike koje postoje od prvog dana", kazala je Sanda Rašković-Ivić.

2024 © - Vesti online