Nedelja 22.12.2013.
18:22 >> 21:02h
mozzartsport.com

Bravo devojke: Srbija druga na svetu!

 

U neizvesnoj utakmici Brazilke su imale više koncentracije u završnici, a treba reći da na ovom turniru nisu izgubile nijedan meč.

Na drugoj strani, Srpkinje su doživele i drugi poraz na planetarnom šampionatu, ponovo od Brazilki.

Najefikasnija u reprezentaciji Brazila bila je Aleksandra Do Nasimento sa šest golova, dok su Fernanda da Silva i Ana Rodriges postigle po četiri. U reprezentaciji Srbije najefikasnija je bila Dragana Cvijić sa pet golova, dok su po četriti postigle Andrea Lekić i Sanja Damjanović. Broznanu medalju osvojila je selekcija Danske koja je u borbi za treće mesto savladala Poljsku sa 30:26. Finalna utakmica odigrana je pred 19.467 gledalaca u beogradskoj Areni, čime je postavljen novi svetski rekord po broju gledalaca na rukometnom Mundijalu. Rukometašice Brazila su prvi put u istoriji osvojile Svetsko prvenstvo, a ujedno su postale i druga selekcija van Evrope koja je osvojila Mundijal, pošto se do sada još jedino Južna Koreja, 1995. godine, okitila zlatnim odličjem.

Reprezentacija Brazila bolje je počela meč, Srpkinje su grešile u napadu, a Brazilke lako dolazile do golova i stekle laku prednost od dva pogotka (3:1). Srbija je serijom od 3:0, sredinom prvog poluvremena, uspela da sustigne prednost Brazila, a potom i da preokrene rezultat (6:5). Međutim, u poslednjih desetak minuta prvog dela Srbija je veoma loše igrala u napadu, čak sedam minuta Srpkinje nisu postigle gol što je Brazil iskoristio i serijom od 4:0 stiže do prednosti od tri gola (13:10). Kapiten Srbije Andrea Lekić je deset sekundi pre kraja prvog dela
meča smanjila zaostatak i tako domaću ekipu dovela na "minus dva" pred odmor.

Početak drugog poluvremena obeležila je loša organizacija Srbije u napadu, što je Brazil iskoristio i novom serijom od 3:0 stekao prednost od pet golova (16:11), iako je domaća selekcija u tim trenucima imala igrača više na terenu. Srbija je u nastavku uspela da dođe do izjednačenja, pre svega zahvaljujući odličnim odbranama Katarine Tomašević, ali izabranice Saše Boškovića nisu uspele da povedu. Dva minuta pre kraja meča Debora Nunjes je solo prodorom dovela Brazil do prednosti od 21:20, a u narednom napadu Cvijićeva je sa šest metara promašila gol, što je odmah na drugoj strani kaznila Ana Rodriges.

2024 © - Vesti online