Nedelja 22.12.2013.
17:44
Beta

Uručena nagrada novinarki "Vesti". Tijaniću posthumno nagrada

Novinarka frankfurtskih "Vesti" Jelena Petković
 

- Poseban je osećaj kada nagradu dobijete od kolega, naročito kada je dobije medij koji se ne čita ovde i koji je namenjen dijaspori, rekla je Jelena Petković.

Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je dodelilo i nagradu za životno delo posthumno preminulom generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Aleksandru Tijaniću.

UNS je dodelio i nagradu za životno delo posthumno preminulom Aleksandru Tijaniću: Nagradu je primila njegova ćerka Zara (levo)
 

Nagrada je, u pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu, uručena Tijanićevoj ćerki Zari, a na svečanosti su bili i njegova supruga i sin.

Osim Jeleni Petković iz "Vesti", nagradu "Laza Kostić" u kategoriji reportaža dobila je i novinarka "Večernjih novosti" Milena Marković.

Svi nagrađeni

Nakon dodele nagrade pročitan je deo iz predloga glavnog urednika informativnog programa Radio-televizije Srbije Nenada Lj. Stefanovića za posthumnu dodelu životne nagrade Aleksandru Tijaniću.

Ko je još nagrađen a ko su članovi žirija pročitajte OVDE.

Stefanović je u njemu napisao da je Tijanić kao novinar i direktor RTS-a imao veliku radnu energiju i britko pero i da je bila čast sa njim sarađivati.

2024 © - Vesti online