Subota 21.12.2013.
17:20
Beta

Vujošević: Veoma bitna utakmica sa Cedevitom

 Trener Partizana Duško Vujošević
 

"Naš mladi tim prolaskom u Top 16 Evrolige, opterećen svim problemima, nastavlja dalje dugo putovanje kroz Evropu. Pokazavši i dokazavši da poseduje jedan veliki potencijal koji će se uz radnu etiku sigurno pretočiti u jedan viši nivo kvaliteta", rekao je Vujošević za klupski sajt.


Košarkaši Partizana plasirali su se u četvrtak u Top 16 fazu Evrolige i pored poraza od moskovskog CSKA u Beogradu. Plasman u narednu fazu tog takmičenja obezbedila im je pobeda Fenerbahčea nad Nanterom.


U 13. kolu Jadranske lige šampion regionalnog takmičenja gostuje Cedeviti u Zagrebu. Utakmica se igra sutra od 19 časova.

"Nas čekaju dalje obaveze u okviru ABA lige i ovo je prva utakmica u nizu od tri naredne na gostujućem terenu. A i dobro je poznato da samo preko regionalnog takmičenja sledeće sezone obezbeđujemo učešće u Evroligi", kazao je Vujošević.


"Samim tim ne treba da se troši puno reči koliko nam je bitna utakmice sa direktnim konkurentom za učešće na fajnal-foru ABA lige", dodao je on.


Posle 12. kola crno-beli dele prvu poziciju na tabeli Crvenom zvezdom sa učinkom od devet pobeda i poraza, dok je zagrebačka ekipa na cetvrtom mestu sa skorom od osam trijumfa i četiri poraza.

"Od dolaska pod okrilje ABA lige Cedevita je klub koji je pokazao ozbiljnost i naglašeno visoke takmičarske ciljeve. Tako i ove sezone, ukomponovana je veoma kvalitetna ekipa od strane trenera Jasmina Repeše koja od početka sezone igrajući i u Evrokupu i u regionalnom takmičenju to potvrđuje", kazao je Vujošević.


Trener crno-belih je rekao da Cedevita plasmanom u narednu fazu Evrokupa i rezultatima u Jadranskoj ligi pokazuje "naznake tima sa jako određenim karakteristikama kolektivne igre u kojoj dominira njihova agresivna i čvrsta igra u odbrani i veoma brz prelazak u fazu tranzicione igre".

"Osim ovih karakteristika, posebno treba da se obrati pažnja na njihov dobro organizovani timski ofanzivni skok", rekao je Vujošević.

2024 © - Vesti online