Petak 20.12.2013.
19:27
Vestionline

Bravo, bravo, Srbija u finalu SP!

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je kapiten Andrea Lekić sa osam golova. Dragana Cvijić postigla je pet, a Sanja Damnjanović četiri gola.

Najefikasnija u selekciji Poljske bila je Karolina šved-Orneborg sa četiri gola.


Srbija je dobro počela utakmicu u Areni i na početku je stekla veliku prednost, koja je u nekoliko navrata prelazila u dvocifrenu, ali je na kraju usporila tempo i čuvala snagu za nedelju.

Poljakinje su se držale u prvih nekoliko minuta, a Srbija je vodila sa po golom razlike, a onda je domaći tim nakon 5:4 postigao šest golova bez odgovora i poveo sa 11:4.

Publika je bučno bodrila svoje ljubimice i u napadu i u odbrani, a Srpkinje su do poluvremena stekle najveću prednost do tada na meču, 14:6.

Situacija na terenu nastavila se i u drugom poluvremenu, kada su Jelena Živkovich, Cvijićeva i Lekićeva postigle po gol za 17:6.

Poljska je tada zaigrala agresivnije, a Srbija je popustila tempo, tako da je gostujući tim dva minuta pre kraja prišao na četiri gola zaostatka, 22:18.

Tada je Andrea Lekić postigla još jedan gol i sprečila eventualno čudo, da bi Jelena Živković postigla još jedan pogodak i tako stavila tačku na meč.

Srbija će u finalu igrati sa pobednikom duela Brazil - Danska, koji se igra kasnije večeras.

Finale Svetskog prvenstva igraće se u nedelju u Areni u 17.15 sati, dok je utakmica za bronzanu medalju ranije na programu u 14.30 sati.

2024 © - Vesti online