Petak 20.12.2013.
15:55
Beta

Nikolić: Opasno je menjati Dejtonski sporazum

Nebojša Radmanović i Tomislav Nikolić

Nikolić je u Beogradu, u razgovoru sa članom Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem dodao da je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, zainteresovana za "napredak i razvoj oba entiteta u Bosni i Hercegovini, i za saradnju koja je u opštem interesu". Kako se navodi u saopštenju Predsedništva Srbije, Nikolić i Radmanović istakli su da je potrebno uspostaviti što bolju saradnju,
pre svega privrednu, i to među svim zemljama regiona jer je evidentno da bi se balkanske države zajedno mnogo bolje suočile sa izazovima globalnog tržišta.

"U interesu svih naših građana jeste da budemo u stanju da saradnjom, kombinujući prednosti koje imaju naše privrede, stvorimo proizvod s kojim ćemo biti konkurentni na svetskom tržištu", ocenjeno je na sastanku.

Nikolić i Radmanović su izrazili zadovoljstvo, kako su ocenili: izuzetno dobrim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine, i istakli želju da se ti odnosi i dalje unapređuju.

"Takođe, rečeno je da je jasno kako moderna vremena nose nove izazove i nove potrebe za poboljšanje života građana. Da bi se svemu tome što bolje odgovorilo, potrebno je pre svega postaviti stvari na dobre osnove i zbog toga, kako je istaknuto, vrlo bi opasno bilo menjati Dejtonski sporazum na način koji bi smanjio prava bilo kojeg entiteta u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online