Petak 20.12.2013.
10:51
rts.rs

Stefanović: Potreban jači kapacitet Vlade

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović
 

"Koncentrisali smo se na to šta su naši ljudi postigli, šta su uradili za građane, da li su mogli bolje i u kom stepenu", rekao je Stefanović, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, izdvojeno je 11 opština gde je kako kaže, najlošije rađeno i u kome možda SNS ne zaslužuje da bude u vlasti.

"To je poenta, to nije bila poruka bilo kome već našim ljudima, da nećemo tolerisati one koji loše rade samo zato što su članovi SNS-a. Bićena vlasti oni koji mogu nešto da urade", rekao je Stefanović.

Pročitajte još: SNS smenjuje gradonačelnike i stotine direktora!

On zagovara izlazak na republičke izbore zajedno sa beogradskim izborima, da bi se, kako kaže uštedeo novac.

Ključne stvari koje je Srbija postigla poput ulaska u evropske integracije intezivnije i brže već su postavljene na šini i sa tog puta neće se skrenuti, kaže Stefanović.

Međutim, on smatra da je potreban jači kapacitet Vlade da bi mogla da se suoči sa nekim izazovima, koji će doći u narednim godinama, pre svega u oblasti ekonomskih reformi.

"Sa većim brojem poslanika koji podržavaju Vladu, vi biste imali veću snagu da se izborite za neke promene", ističe Stefanović.

Što se tiče svih ostalih elemenata, Stefanović kaže da atmosfera u medijima i zahtevivelikog opozivionih stranak za izborima, onemogućava reforme i čini da se "možda ponašate sporije i opreznije". Upitan zašto SNS ne objavi imena direktora javnih preduzeća koje planira da smeni, Stefanović je rekao da SNS ne želi da preuzme ingerencije državnih organa.

"Želimo da to bude odluka državnih organa, mi ćemo dati svoje predloge i ukazati na to čijim smo radom nezadovoljni", kazao je Stefanović.

2024 © - Vesti online