Petak 20.12.2013.
13:36
Lj. Ivanović - Vesti

"Svis" iz Ženeve leti za Beograd

Konkurencija sve jača: Iz Švajcarske u Srbiju pored "Vizera" leti i "Svis"
 

Svis će liniju održavati avionima tipa erbas A320 i to za početak utorkom i četvrtkom.
Otvaranje ove linije, pored već postojećih linija Er Srbije i Svisa između Beograda i Ciriha, označava početak žestoke konkurencije na tržištu, koje najbrže u Evropi raste kad je reč o letovima prema Srbiji.

JAT i zvanično istorija

Etihad ervejz zvanično će 1. januara preuzeti 49 udela u Er Srbiji, iako praktično od avgusta upravlja kompanijom. Da podsetimo, kompanija Er Srbija zapravo počinje s radom 1. januara, a na svim avionima sada pored ulaznih vrata stoji nalepnica na kojoj piše "Curentldy Jat Airways"
" (Trenutno Jat ervejz), koja se skida prvog dana 2014. godine kada Jat definitivno odlazi u istoriju.

Kad je reč o Švajcarskoj, letove za Bazel iz Beograda već održava niskotarifni Vizer, a primer Svisa sledi takođe niskotarifni Izidžet, koji će počev od 24. januara otvoriti liniju Ženeva-Beograd, dva puta nedeljno i to ponedeljkom i petkom s vremenom poletanja iz Ženeve - ponedeljkom u 13.40, a petkom u 6.50 ujutro, te povratkom u 16.10, odnosno 19.20.


Žestokoj konkurenciji na liniji za koju je istraživanjem tržišta utvrđeno veliko interesovanje pre svega srpske dijaspore, ali i poslovnog sveta, ovde nije kraj, s obzirom na to da i kompanija Darvin erlajn, koja će posle preuzimanja manjinskog udela Etihada u švajcarskoj kompaniji postati Etihad regional, otvara liniju ka glavnom gradu Srbije.


Etihad regional će 1. maja 2014. godine otvoriti liniju, i to tri puta nedeljno iz Ženeve za Beograd, utorkom, četvrtkom i nedeljom, avionima tipa saab 2000. Sva poletanja iz Ženeve rezervisana su za 14.45, dok je povratak predviđen za 17.35.

2024 © - Vesti online