Četvrtak 19.12.2013.
23:50
BETA

Partizan: Radost zbog plasmana, tuga zbog poraza

Umoran i zadovoljan: Žofre Lovernj
 

"Čestitam svima na plasmanu u Top 16. Nije bilo kako smo hteli, nismo pobedili CSKA već smo zavisili od Fenerbahčea. Možda nam se vratilo za neke prethodne utakmice", rekao je Bogdan Bogdanović posle utakmice.

Na primedbu da ne deluje baš radosno, bek Partizana je kazao da ne može da se raduje posle poraza.

"Pa, izgubili smo utakmicu, a i umorni smo. Ne znam, sve zajedno... Veliko iskustvo će nam biti novih 14 utakmica. Hteli smo pobedu, a hteli su i oni. Igrali su agresivno, verovatno su hteli da se iskupe za poraz od Himkija u VTB ligi", rekao
je Bogdanović.

Partizan je večeras izgubio od CSKA 62:73 u 10. kolu Evrolige, ali se plasirao u Top 16, pošto je Fenerbahče pobedio u gostima Nanter, a crno-beli imaju bolji učinak u međusobnim susretima. Žofre Lovernj je rekao da će večeras konačno lepo spavati, kao i da će se sutra radovati.

"Vrlo smo srećni zbog plasmana u Top 16, ali ne možemo sad nešto da se radujemo posle poraza večeras. Osim toga, jutros sam bio bolestan, bolelo me grlo. Tužan sam zbog poraza, ali i to je deo sporta. Večeras ću lepo da spavam i sutra ću da se radujem", rekao je Lovernj.

Partizanu je prošle godine izmakao Top 16 u produžetku utakmice u Bambergu, a Lovernj je priznao da je pratio taj meč tada.

"Postojala je realna mogućnost tada da pređem u Partizan. Bio sam u Valensiji,
gledao sam utakmicu na svom kompjuteru i navijao", rekao je Lovernj.

Najiskusniji Terens Kinsi kazao je da je tim imao šansu da dobije, ali i da je CSKA igrao odlično.

"Imali smo prilike, ali smo promašivali i primali poene kada smo prišli na poen. Plasmanom u Top 16 smo ispunili jedan od klupskih ciljeva. Ne znam koji će biti novi klupski cilj, to je na nivou tima, ali u svakom slučaju treba da dobijemo što više utakmica možemo u Top 16", rekao je Kinsi.

Jedan od najboljih igrača Partizana večeras bio je Dejan Musli.
"Srećan sam što smo prošli u Top 16, ali nisam baš srećan zbog načina na koji smo prošli. Izgubili smo utakmicu, malo smo i umorni, nisam nešto sad raspoložen za radovanje", rekao je Musli.

CSKA je večeras igrao angažovano, a sa energijom je parirao Partizanu.

"Odigrali su odlično. Počeli su u jednom trenutku da čitaju našu odbranu, a posle je do izražaja došlo njihovo mnogo veće iskustvo i na kraju su zasluženo pobedili", rekao je Musli.

Svi košarkaši Partizana su zahvalili publici na podršci tokom cele sezone.

2024 © - Vesti online