Četvrtak 19.12.2013.
23:31
mozzartsport.com

Partizan protiv Reala, CSKA, Makabija, Galatasaraja, Bajerna, Žalgirisa...

 

Partizan nije oborio CSKA na pleća, ali je zahvaljujući pobedi Fenerbahčea u Parizu uspeo da napravi veliki uspeh i na mala vrata uđe uTop 16 fazu Evrolige, što je i bio cilj uoči početka sezone. Crno-beli će u narednoj fazi igrati u grupi F, protiv još sedam rivala. Imena njih šest su poznata, a sutra uveče ćemo saznati i koji klub iz grupe D će kompletirati spisak učesnika Partizana u Top 16 fazi.


Ono što se zna je da će Partizan biti u grupi sa Real Madridom, CSKA, Makabijem, Galatasarajom, Bajernom i Žalgirisom. Ako sutra Laboral Kuća pobedi Lokomotivu, onda će Baskijci u grupu sa Partizanom, a ako izgube, iz grupe D će stići Panatianikos kao trećeplasirani. Nema sumnje da će Partizanu najteže biti protiv Real Madrida. Kraljevski klub igra fenomenalno ove sezone i uz Olimpijakos je jedini koji je prvu fazu završio sa skorom 10:0! Madriđani su bili nemilosrdni prema rivalima, u svakom meču bili ubedljivi i na kraju imali ukupnu koš razliku plus 237! Mnogi ih video kao prvog kandidata za osvajanje trofeja...


Drugi favorit u grupi će biti Makabi, ali Izraelci su u grupi sa Crvenom zvezdom pokazali da su ranjivi, jer su dva puta poraženi od Laboral Kuće. U Pioniru su se jednom izvukli, sada ćemo videti da li će i drugi put. Tu je i večerašnji rival CSKA, o kojem ne treba trošiti reči i gledaćemo još dva okršaja Armejaca i našeg šampiona.
Posle toga ide grupa rivala sa kojima Partizan može mnogo bolje da se nosi i protiv kojih su mu šanse znatno veće. Galatasaraj sa igračima poput Ercega, Aroja, Domerkanta, Herstona, Mačvana, Gordona i Mensa Bonsua ima izuteno snažan tim, ali je ove sezone već pretpeo tri poraza i pokazao da nije nepobediv.

U Pionir stiže i Bajern iz Minhena na čijoj klupi sedi Svetislav Pešić. Bavarci su prošli zahvaljujući pobedi Unikahe u Sijeni i zahvaljujući tome što su u međusobnom skoru protiv Italijana bili bolji za jedan poen, pa im sutrašnji meč protiv Galatasaraja neće mnogo značiti. Pešić na raspolaganju ima nekoliko nemačkih reprezentativaca, četiri Amerikanca, našeg Borisa Savovića i Bosanca Đedovića.


Možda i najveće šanse Partizan će imati protiv Žaligirisa, koji je dalje prošao sa skorom 5:5. Okosnicu litvanskog tima čine bivši i sadašnji reprezentativci Jasikevičijus, Pocijus, Lavrinovič, Jankunas, Javtokas plus Amerikanc Dentmon.

2024 © - Vesti online