Petak 20.12.2013.
08:00
minjina-kuhinjica.com

Oreo čizkejk

Kako da vam ne pođe voda na usta: Oreo čizkejk
 

Potrebno za osnovu:

20 oreo keksa (230 g)
125 g maslaca

Fil od sira:

250 g sirnog namaza
100 g maskarpone sira
180 g šećera u prahu
250 slatke pavlake
1 vanila
1 kesica želatina
10 oreo keksa
 

Priprema:

Oreo staviti u kesu i oklagijom prelaziti nekoliko puta preko njih dok se keks ne izmrvi. Keks izručiti u odgovarajuću posudu i dodati mu maslac sobne temperature i mešati dok se smesa ne izjednači. Smesu staviti na dno okruglog kalupa veličine 24 cm.

U drugoj posudi sirni namaz sjediniti sa šećerom u prahu zatim dodati maskarpone sir i promešati. Slatku pavlaku umutiti kao za šlag zatim ga sjediniti sa filom od sira.  E sad, uzmite Oreo keks, i odvojte ga na polovine. Sastružite njegov beli fil koji se nalazi između dva čokoladna dela i ubacite ga u napravljeni fila od sira. U međuvremenu uzmite želatin i prelijte ga sa 4 kašike vode. Kada želatin nabubri istopiti ga na tihoj vatri zatim ga dodati u prethodni fil i sve dobro promešati. Polovinu fila sipati preko osnove od keksa.

Preostale čokoladne polovine Orea poslažite kao jedan red čizkejka, pa ga prekrijte ostatkom fila od sira. Ako baš hoćete da preterujete, možete izmvljeni Oreo da dodate i u sam fil od sira.

Kada sve poslažete, istrošite keks, ostavite čizkejk u frižideru da se minimum 6 sati. Kada se dobro ohladi i stegne, izvadite ga iz kalupa i ukrasite po želji.

2024 © - Vesti online